14 december 2009

Dala Demokraten har gjort min dag! Strålande vänner, strålande.

En ny Sifo mätning har gjorts. Reinfeldt och hans kumpaner är i blåsvädret och bör önska sig nya mössor i julpaketen. Om valresultatet blir som mätningens resultat visar så skulle nämligen de borgerliga partierna göra sina sämsta valresultat någonsin.

”De tre borgerliga partier som kommer över riksdagens spärr på fyra procent fick 37,1 procent. Det skulle ge dem 137 mandat. Kristdemokraterna skulle, med 3,7 procent, inte klara riksdagens spärr. Men kanske skulle partiet klara spärren på 12 procent på valkretsnivå i sin starkaste valkrets, Jönköpings län, och ta ett mandat där. De borgerliga partierna skulle då få 138 mandat. Det är 40 mandat färre än dagens 178” är resultatet enligt Dala Demokraten idag. Verkar minst sagt jobbigt. Kan vi nästan, nästan, kalla det katastrof-kasst? Näst intill i vilket fall.

”De tre rödgröna partierna fick majoritet med 52,2 procent. De skulle få 193 mandat, 22 fler än i dag. Ökningen för S, till 36,7 procent från 33,3 i november, är statistiskt säkerställd. Och Miljöpartiet når höga 10,3 procent, dubbelt så mycket som i valet 2006. V noteras för 5,2 procent” är vidare resultat som Dala Demokraten redovisar idag. Glädjande nog står också att läsa att ”SD, med 5,1 procent, skulle få 18 mandat i riksdagen, men inte bli vågmästare i den”. Jag tycker att Sverige Demokraterna ska hålla sig extremt långt ifrån allt vad styrande i Sverige heter, men allt för många håller inte med mig och jag är rädd att de kommer ta en plats i riksdagen. Vi kan bara skratta oss lyckliga om de inte får en vågmästarroll, för då får de läskigt mycket för mycket makt.

Precis som Dala Demokraten påpekar ska opinionsmätningar tas med lagom stort allvar. Två tusen väljare tillfrågas och ska då representera hela Sveriges väljare, men ändå ger de en fingervisning åt vilket håll vi är på väg. Och det är inte dit borgerligheten pekar. Här har vi pratat i månadsvis om hur gott Reinfeldt och kumpanerna skött sina jobb, och de har haft stora mängder medieutrymme till sitt förfogande i och med ordförandeskapet i EU, men ändå sviker väljarna. Vad beror det på? Jag vill gärna säga att folket tagit sitt förnuft till fånga och nu ska rösta rödgrönt, men det kanske inte är så enkelt. Men kanske. Kanske.

Dala Demokraten: http://dalademokraten.se/sida/id/99584/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0