23 november 2009

Folkpartiet har under helgen avslutat sitt landsmöte. Frågan vi nu måste fundera lite på är, vart är Folkpartiet på väg? Och tillsammans med vem?
Drakarna går ut på enad front:

När Moderaterna nu rört sig mer och mer åt en mittenväg och mot vänstersidan har Folkpartiet tagit över rollen som Moderaterna tidigare haft. Dala Demokraten skriver idag att ”på flera områden där M för tio, 20, 30 år sedan lanserade sig som främsta parti har Folkpartiet tagit över gamla M-positioner”. Moderaterna går åt ena hållet och Folkpartiet åt det andra. Betyder det skilsmässa i regeringen? Moderaterna har tagit över Folkpartiets locka-S-väljare-roll och de väljare som tyckte bättre om Moderaternas tidigare profilering än De Nya Moderaterna kommer nu troligen övergå till att bli Folkpartister.

Folkpartiet har tagit över platsen som Moderaterna tidigare haft och samtidigt börjat flörta hejdlöst med Miljöpartiet. Eller om det är Miljöpartiet som flörtar med Folkpartiet. Den nya lagen om arbetskraftsinvandring drevs igenom tillsammans med Miljöpartiet och precis som Svenska Dagbladet skriver idag skulle det fungera fint för Jan Björklunds Folkparti att samarbeta med Maria Wetterstrand och hennes vänner på flera punkter. Miljöpartiet har sedan länge haft liberala inslag och haft flertalet områden där de lekt bättre med sina borgerliga kamrater än med vänstersidan. Dock är det nog så enkelt som Svenska Dagbladet kommit fram till, att ”när Maria Wetterstrand raggar på liberalerna är det inte för att hon vill leka med borgerligheten. Det är för att hon vill locka liberaler att rösta (röd)grönt i kommande val”.

Miljöpartiet går till val tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, men ändå kan de inte låta bli en liten flört med Folkpartiet. Man ska hålla sina vänner nära men sina fiender ännu närmare, och om vi ska fortsätta i ordspråksdjungeln: av sina fiender lär sig den vise mycket. Så, Wetterstrand och co, håll era valmotståndare nära, precis som ni nu pysslar med, se och lär och låt dem tro att ni är vänner, men kom ihåg S och V nissarna när det gäller. Förstår vi ungefär? Robinsson och deras pakter kan slänga sig i väggen, vi har en svensk regering som förbereder sig för örådsval!

 


Och för att fokusera på Folkpartiet en stund till: efter en livlig debatt under landsmötet avvisades förslaget om en obligatorisk medborgarkurs för invandrare. Och DET, kära vänner, det kan vi ägna dagen åt att vara glada för!

DN: http://www.dn.se/opinion/huvudledare/bjorklund-breddar-1.999548
SvD: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3834279.svd
DD: http://dalademokraten.se/sida/id/96538/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0