16 januari 2010

Idag är det Svenska Dagbladet som är i farten. Eller rättare sagt, det har kommit nya resultat för väljarbarometern. Och SvD behagar tycka till om saken. Och då såklart även undertecknad.

Det är nu åtta månader kvar till val. Och de som måste lägga på ett kol för att ta sig igenom det, med någorlunda hedern i behåll, är Alliansen. De ligger efter. Problemet, enligt SvD:s skribent, är att ”regeringens politik jämförs med en perfekt värld, medan alternativet i realiteten är Mona Sahlin & Co”. Så, efter att Reinfeldt och hans vänner under hela hösten fått beröm för sitt arbete både här och var så är det kanske så att det inte är dags för vila ännu. Eller aldrig. Att bedriva en politik för en perfekt värld är en önskedröm som bör stanna i den luddiga dröm världen, för en perfekt värld kommer aldrig att infinna sig (varsågod, kalla mig pessimistisk om ni så vill). Jag utgår från att vi strävar efter en bättre värld, på alla plan, men under tiden vi jobbar mot det måste politiken vara anpassad för det land och den tid vi lever i nu. Någon, eller några, nissar i Alliansen har missat det medans Mona och hennes vänner spenderar sina dagar i vad vi kallar Verkligheten.

Svenska Dagbladet tar upp tre frågor idag som är intressanta tankenötter inför valet:
"Hur många tror att Sverige hade klarat sig bättre genom finanskrisen med Lars Ohly som finansminister istället för Anders Borg? Att Mona Sahlin hade varit bättre än Fredrik Reinfeldt som EU:s ordförande? Eller att Sverige hade varit bättre rustat för en vargavinter och en nedläggning av Saab med Maria Wetterstrand som näringsminister med ansvar för energipolitiken?"

Och ja, kära nötter, ni är så fina så fina. Den sista lilla nöten, Maria Wetterstrand, är allt för bra för att ens diskuteras. Jag har gått med i Grön Ungdom.

”Just nu är det för håglöst i de borgerliga leden” skriver SvD. Och visst är det tråkigt för dem om de inte orkar jobba för ännu en seger. Det är ju ändå det de är valda för, att jobba. ”I fråga efter fråga går man med på att bli slagpåse: Saab, sjukförsäkringen, vargarna. Inte ens elbristen mitt i vinterkylan togs till vara för frågor till vänstern om energiförsörjningen”. Alliansen är slut, helt enkelt. De orkar inte stå emot. Efter hårt arbete i EU det senaste halvåret är de slut för räkning.
Eller kan de luska fram ett ess ur kavajärmen lagom till spurten?

”Det spelar ingen roll att man får chansen om man inte tar den” är Svenska Dagbladets avslutnings konstaterande. Jag kunde inte sagt det bättre själv, men har Alliansen någon chans att ta ens?

SvD: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/opponerar-de-inte-slutar-de-som-opposition_4099639.svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0