25 januari 2010

Nu har Sifos siffror för den nya opinionsmätningen publicerats I flertalet tidningar. Dala Demokraten tar upp saken i sin ledare idag. Precis som de skriver så ser det mörkt ut för den borgerliga regeringen inför valet, de stöds endast av 41,5 procent av väljarna. Till skillnad mot borgerligheten så har de rödgröna tillsammans slagit till med 51,8 procent.

 

Kristdemokraterna ligger lite risigt till, precis på 4 % gränsen till riksdagen. Likaså är Centerpartiet ute på en läskig väg med 5 % i stöd. Dala Demokraten anser att ”med tanke på det låga stödet för två av regeringens fyra partier är det underligt att kritiken mot dem och deras partiledare inte är större”. Ja, det är ju inte så att Göran Hägglund ensam har det blåsigt om öronen, alla borgarpartierna tillsammans har det blåsigt på sjön.

 

Mätningar tyder, enligt Dala Demokraten, ”på att M-ledare, tillika stadsministern, har bättre siffror än sitt parti och sin allians. Omvänt råder för S-ledaren”. Detta har tydligen Moderaterna och deras borgerliga vänner tagit fasta på och försöker vinkla valet så att det handlar om Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Jag vet inte om det är så lyckat egentligen. Väljarna byter helst inte partier över blockgränserna, men Moderaterna har enligt undersökning tappar väljare till Sverigedemokraterna som i nuläget kommer in i rikstaden efter valet.

 

”Enligt statsvetarprofessorn Sören Holmberg har det block som lett i Sifo i januari under valår vunnit valet senare samma år i tio fall av 13” står också att läsa i dagens Dala Demokrat. Låt oss hoppas att detta ska ändra sig till ”i 11 fall av 13”

 

I övrigt har under dagen försäljningen av Saab blivit klar, sägs det...

 

Dala Demokraten: http://dalademokraten.se/sida/id/104621/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0