12 mars och det är ett litet läckage av radioaktiva ämnen.

Jordbävning med tillhörande tsunami i Japan. Inte bra, verkligen inte bra. Och som om det inte räckte med förstörelse och dödfall att vara deppig över så måste jag bli rysligt upprörd över kärnkraftsverket Fukushima 1 som ligger i norra Japan.

 

Jag kan vara upprörd bara över dess existens, det ska erkännas, men idag kan vi lätt gå ett steg till. Det läcker, nämligen. Det må så vara att människan inte kan rå på naturens kraft. Naturkatastrofer sker ibland, och så är det liksom med det. Men katastrofer som människan ordat till själva, dem kan man bli aningen irriterad över. Och trött på. Efter jordskalvet utanför Japan så har nu en explosion skett på ett kärnkraftsverk i landet, och radioaktiva ämnen har läckt ut. Radioaktiva ämnen. Hör sen.

 

Japanska myndigheter går kallt ut och meddelar att trots att anläggningen inte fungerar som den ska så anser de inte att det finns någon risk för härdsmälta, och ”någon Tjernobyl är inte möjlig”. Nej men bra, det känns ju tryggt! Tjernobyl var ju inget mysigt litet äventyr, så det är ju jättebra om de känner sig säkra på att det inte blir en repris på det. Japan har ju lite annat att städa upp nu, så att säga. Det läcker dock radioaktiva ämnen från ett trasigt kärnkraftsverk, man har evakuerat ca 45.000 personer samtidigt som myndigheten säger att det är lugnt. Det låter ju verkligen trovärdigt. Naoto Sekimura, professor vid universitetet i Tokyo, meddelar att ”även i ett värsta scenario så skulle det innebära lite radioaktivt läckage och skador på utrustningen, men inte en explosion”. Lite radioaktivt läckage. HAHAHA. Men snälla lilla, ta inte så lätt på det här!

 

I övrigt har Tage Danielsson tänkt tankar om kärnkraftsolyckor. Det är ju inte så sannolikt att kärnkraftsolyckor händer så ofta, så det är ju inte sannolikt att det här faktiskt ÄR en kärnkraftsolycka. De händer ju så sällan så det borde ju inte vara så att det har hänt en nu, redan, eller??

 

 

 

http://www.dn.se/nyheter/varlden/hardsmalta-befaras-i-japan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0