22 mars och Socialdemokraterna i frysboxen.

Nog för att Socialdemokraterna behöver förnya sig, jag säger ingenting annat, men att kicka all erfarenhet ur partitoppen?

Eller rättare sagt: att djupfrysa hela (S)?!

 

Nu ska Thomas Östros, efter valberedningens påtryckning, lämna sin plats i partiets mäktiga verkställande utskott. Man djupfryser helt enkelt Socialdemokraterna, fast man nog inte förstår det själva. Socialdemokraternas nuvarande kommunikationschef, Karin Pettersson, menar att det inte är konstigt att bygga om lite i partiet (läs: kicka Östros). Dagens Nyheters ledarskribent återger Pettersson så att ”Partiet vill göra sig av med arvet efter Sahlin och det är, menar Pettersson, 'vettigt att Juholt får bygga ett nytt lag'”. Visst, ny lagkapten – nytt lag. Men han har påbörjat ett vingligt bygge. Hur smart är det egentligen att slänga ut två personer i partitoppen med statsrådserfarenhet och ersätta dem med två personer utan erfarenhet (Mikael Damberg och Veronica Palm)? Man rensar i Socialdemokraterna, ansar och påtar. Alla som lutar sig aningen åt höger grävs bort och ersätts av nya vänsterplantor. Fint ska det vara. Eller är det så att Juholt vill rensa bort dem som han ser som konkurrenter? De som är mer kända och som har mer erfarenhet än han själv..?

 

Svenska Dagbladet gör analysen: ”Det bådar illa för Socialdemokratin. En rörelse där Thomas Östros anses vara för färgstark mår nog inte riktigt bra.”

 

Nej, kanske inte.


DN: http://www.dn.se/ledare/signerat/socialdemokraterna-och-sa-var-erfarenhet-plotsligt-ingenting-vart

SvD: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/frys-inte-fornyelsen-av-socialdemokraterna_6028493.svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0