25 mars och bör Borgis byta jobb?

Nya siffror från väjarbarometern DN/Synovate idag. MP ökar mest av alla riksdagspartier med 1.7 % sedan februari, och gått från valresultatet 7.3 till dagens siffror på 9.7. Moderaterna är de som backar mest med -1.8%.
Alliansen leder fortfarande över de röd/gröna, även om skillnaden jämnas ut allt mer. Dock finns ett litet problem, dagens siffror meddelar att Kristdemokraterna ligger riktigt risigt till. I den här mars-mätningen får KD enbart 3.2 %, vilket är en ytterligare minskning med 0.7% sedan februari, och partiet har inte haft mer än fyra procent vid någon mätning efter höstens val. Så, om vi plockade bort KD så skulle det bli i princip jämt mellan blocken.
Socialdemokraterna kan inte känna av någon Juholt-effekt ännu. Partiet ligger kvar runt sina 30 %.
.
I övrigt kan vi bara fundera lite på Anders Borgs jobb. Han ska enligt uppgift medverka i programmet "Efter tio" i TV4 idag, fredag, och ska då (enligt Aftonbladet) meddela att han inte tycker sig ha ett roligt jobb, utan att det enbart är en plikt och ett ansvar. "För mig skulle den dagen då jag slutar som finansminister vara en av de bästa i mitt liv, säger han". EHM..!?!!? Är det så att han verkligen känner så, är det då en bra inställning? Jag känner, rent instinktivt, att det är fint om våra toppolitiker brinner för sitt jobb, tycker de pysslar med något roligt och har viljan för det. Det ger liksom, rätt signaler, eller?!
.
DN: http://www.dn.se/nyheter/politik/juholt-effekten-uteblev-bland-riksdagsvaljarna
DN: http://www.dn.se/nyheter/politik/borg-inte-lustfullt-med-politik

Kommentarer
Postat av: Harry sett

Livsfarligt med människor som har ett arbete de inte är intresserade av. Tänk läkaren som inte tycker om att vara läkare, eller polisen som inte gillar att vara polis. Sjuksköterskan som avskyr sjukvård. Hur hög blir kvaliteten på den ekonomi som räknas ut av en människa som inte vill vara finansminister. Finns det inget jobb att sätta honom på så länge, ett som inte ger honom ångest!

2011-03-25 @ 13:18:05
URL: http://fanborgen.blogspot.com
Postat av: Nalle

Fast så länge som han anser sig pliktskyldig till sitt jobb så ska det inte vara någon fara på taket. Att jobb inte är roligt är ju inget nytt, visst vore det fint om man sjöng om fågelsång och barnajoller varje gång man gick till jobbet, oavsett om man stämplar in på varvet eller sätter sig i finansminister-stolen, men så länge plikten finns där. Den dagen Anders Borg inte känner att det är hans plikt är dagen då han ska säga upp sig. Kalla mig gammal och grå, men plikten framför allt. Det är den som ser till så vi gör ett bra jobb.

2011-04-02 @ 18:38:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0