24 januari och vad händer nu?

Så handlade allt om Juholt, igen, och jag kan inte låta bli att lägga min lilla näsa i blöt när ämnet kommer upp. Var det rätt att han avgick, eller var det fel? Var det fegt, eller modigt? Hur ska det gå för Socialdemokraterna?
.
Huruvida det var rätt eller fel av den mustachprydda Oskarshamnsbon att åka tillbaka hem med svansen mellan benen och avgå kan man ju ha olika åsikter om, men det var nog ofrånkomligt det där. Sedan var det ju lite olyckligt att gå in i mötesförhandlingen med budskapet att det inte alls var hans avgång som skulle diskuteras, och sedan smita ut bakvägen som en förre detta partiledare. Ex-partiledare. Men det kan så vara. Och nu är han väck, herr Juholt, och Socialdemokraterna är återigen utan en master.
.
Nu kommer det mest spännande i hela karusellen runt Juholts avgång, nämligen den delikata processen att utifrån betrakta när Socialdemokraterna ska välja ny partiledare. Hur göra? Uppenbarligen har ingen Socialdemokrat riktigt svaret på detta, och de behöver nog ett besök hos optikern eftersom de inte verkar se de öppna processer som Miljöpartiet och Vänsterpartiet använt sig av. Att vänta till kongressen 2013 kan de på allvar inte mena är ett rimligt alternativ, så vi får hoppas att de på fredag presenterar en något mer genomtänkt plan än så. Kanske har VU i smyg, i sina nattliga möten, redan utsett en ny ledare, och det vore ju både spännande för att se vem de valt och för att se hur detta skulle mottagas av landets övriga sossar. En process liknande den då Håkan Juholt utsågs kan vi nog se framför oss tror jag, men i någon form av racer-tempo. Men, det blidde ju inte så bra sist så vi får väl se hur bra det går. Låt oss hoppas att det går rasande bra, för Socialdemokraterna har haft det lite kämpigt på slutklämmen. Minst sagt.
.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/oppenhet-ger-legitimitet
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/partiledarval-ingen-dans-pa-rosor_6792017.svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0