30 januari och måndag!

Måndag morgon. Jobb-dags igen och det är på tiden att herr Löfven nu installerar sig på sitt, antagligen, tjusiga kontor och kavlar upp ärmarna. Veckoslutet har varit idel hyllningar och hurra-rop, och även om det är en rasande bra start att tas emot positivt så är det nu arbetet börjar.

Det finns ju lite arbete som väntar. Så som att rädda Socialdemokraterna till exempel. Frågan nu blir, vad för politik kommer Löfven att driva? Vilken linje kommer han rikta in sitt parti på? Vad blir hjärtefrågorna? Socialdemokraterna måste hitta en väg att hålla sig till, och partiet måste sluta upp på den vandringen. (S) måste ena sig, om det här ska gå vägen. Visst behövde partiet en ny partiledare, jag säger verkligen ingen annat, men partiet måste nu sluta upp bakom sin nya ledare och jobba tillsammans. Annars går det aldrig vägen. Nu har man valt Löfven, och oavsett vad man tycker om den saken måste man nog ändå låtsas som att han är guld och gröna skogar och jobba med honom för att inte hela partiet ska rasa. Så. Det är mitt tips. Jobba tillsammmans. Punkt.

I övrigt önskar vi Löfven välkommen till jobbet, och vi hoppas givetvis att han ska trivas. Jag väntar med spänning på att se vilka frågor han väljer till sina favoritområden, och hur han väljer att lägga fram det hela. Han har en tuff allians att utmana.

SvD: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/mandag-pa-jobbet-for-lofven_6807487.svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0